Senaste nytt‎ > ‎

Oseriösa säljare av balkonginglasning

skickad 18 juli 2016 00:50 av Hakan Soderstrom   [ uppdaterad 18 juli 2016 00:56 ]
Tyvärr finns det säljare av balkonginglasning som använder oseriösa metoder. De kan exempelvis påstå att styrelsen rekommenderat eller godkänt deras firma eller att de har bygglov. Korrekt information är att styrelsen medvetet avstår från att rekommendera någon leverantör. Bygglov är något som föreningen har, inte någon tredje part. Det finns absolut ingen leverantör av balkonginglasning som på något sätt är speciellt knuten till föreningen. Tidigare har vi också sett att säljare ringer NIX-ade nummer.*

Varje medlem får naturligtvis själv avgöra om deras förtroende ökar eller minskar för firmor som använder metoder som dessa. Du som är intresserad av att glasa in: hör gärna efter med grannar som har glasat in om deras erfarenheter av sin leverantör.

Inglasning kräver bygglov, det är riktigt. Därför går det inte att undvika ett visst mått av byråkrati. Här är en länk till ytterligare information om hur det går till.

(*) NIX är ett register man kan anmäla sig till för att avvärja telefonförsäljning. Se http://nixtelefon.org/ eller ring 077 228 00 00.
Comments